Ontkoppeld

 

Het appartement van Olivia Madison, een onverbeterlijke gescheiden sloddervos, is de verzamelplaats van een groep vriendinnen, die elke vrijdagavond bij elkaar komen om Trivial Pursuit te spelen. Het zijn 6 totaal uiteenlopende karakters die mekaar zeer goed kennen en ze kunnen dan ook bijna alles aan mekaar kwijt. Op één van die avonden komt Floor niet op tijd opdagen. De rest maakt zich een beetje ongerust, maar spelen toch verder… totdat er een verontrustend telefoontje komt van de echtgenoot van Floor.
Het leven van de 6 vriendinnen wordt danig op zijn kop gezet! Alle vriendinnen, inclusief Olivia zelf, zijn namelijk bang dat Floor rare dingen zal gaan doen. Olivia ontfermt zich over de ontredderde Floor, een irritant pietje-precies… Het duurt dan ook niet lang voordat de bom barst tussen Floor, het neurotische kasplantje en de rommelige, stoere Olivia want grotere tegenpolen zijn ondenkbaar. De directe aanleiding hiertoe wordt gevormd door de twee Spaanse broers die ook in het gebouw wonen. Wanneer Olivia, met alle goede bedoelingen, de twee broers uitnodigt voor een gezellig avondje, wordt de situatie alleen maar erger.

 

Neil Simon heeft met “Ontkoppeld” weer eens een prachtige, fijne komedie geschreven: soms bijna dolkomisch, maar ook bijtend cynisch en met schitterende dialogen.

Theater Déjà Vu brengt de vrouwelijke versie van “The odd couple”, het successtuk van Neil Simon uit de jaren ’60 dat schitterend verfilmd werd met Jack Lemmon en Walter Matthau in de hoofdrollen.

Regie

Walter Uytterhoeven

Acteurs

Linda Reniers

Margot Van Meel

Lisa Van Criekinge

Ann Van Criekinge

Inge Vaesen

Jolien Van Meel

Koen Goossens

Ludo Clerix

Plaats

Parochiezaal Rotselaar-Heikant

Data

Onder voorbehoud: 8, 9, 10, 14, 15 en 16 oktober 2021