Ontkoppeld

UPDATE: Annulatie van de voorstellingen op 8, 9 en 10 oktober. Extra voorstelling op zondag 17 oktober om 14u30 en 19u.

Eindelijk!!! Eindelijk mogen we jullie na twee jaar terug verwelkomen op onze productie. We hebben er met z’n allen lang moeten op wachten maar we zijn er van overtuigd dat ook jullie reikhalzend uitkijken om weer wat ‘cultuur’ op te snuiven. En niet alleen dat, maar vooral ook om weer het normale leven aan te vatten, elkaar te ontmoeten, samen een drankje te consumeren, een beetje bijpraten over andere zaken dan wat we voortdurend in het nieuws te horen kregen, kortom gewoon terug lachen en genieten….

Theater Déjà Vu hoopt dan ook met deze voorstelling een steentje te kunnen bijdragen en weer een lach op ieders gezicht te kunnen toveren. Neil Simon heeft alvast met “Ontkoppeld” een prachtige, fijne komedie geschreven: soms bijna dolkomisch, maar ook bijtend cynisch en met schitterende dialogen.

Het appartement van Olivia Madison, een onverbeterlijke gescheiden sloddervos, is de verzamelplaats van een groep vriendinnen, die elke vrijdagavond bij elkaar komen om Trivial Pursuit te spelen. Het zijn zes totaal uiteenlopende karakters die mekaar zeer goed kennen en ze kunnen dan ook bijna alles aan mekaar kwijt. Op één van die avonden komt Floor niet op tijd opdagen. De rest maakt zich een beetje ongerust, maar spelen toch verder… totdat er een verontrustend telefoontje komt van de echtgenoot van Floor.
Het leven van de zes vriendinnen wordt danig op zijn kop gezet! Ze zijn namelijk bang dat Floor, een neurotische kasplantje, rare dingen zal gaan doen. Olivia ontfermt zich over de ontredderde Floor maar het duurt niet lang voordat de bom barst tussen Floor, een irritant pietje-precies en de rommelige, stoere Olivia want grotere tegenpolen zijn ondenkbaar. De directe aanleiding hiertoe wordt gevormd door de twee Spaanse broers die ook in het gebouw wonen. Wanneer Olivia, met alle goede bedoelingen, de twee broers uitnodigt voor een gezellig avondje, wordt de situatie alleen maar erger.

Theater Déjà Vu brengt de vrouwelijke versie van “The odd couple”, het successtuk van Neil Simon uit de jaren ’60 dat schitterend verfilmd werd met Jack Lemmon en Walter Matthau in de hoofdrollen.

Regie

Walter Uytterhoeven

Acteurs

Linda Reniers

Margot Van Meel

Lisa Van Criekinge

Ann Van Criekinge

Inge Vaesen

Jolien Van Meel

Koen Goossens

Ludo Clerix

Plaats

Parochiezaal Rotselaar-Heikant, Schoolstraat

Data

14, 15 en 16 oktober 2021 om 20u

17 oktober 2021 om 14u30

17 oktober 2021 om 19u