Ontkoppeld

Auteur: Neil Simon

Regisseur: Walter Uytterhoeven

Acteurs:

Linda Reniers

Margot Van Meel

Lisa Van Criekinge

Ann Van Criekinge

Inge Vaesen

Jolien Van Meel

Koen Goossens

Ludo Clerix

Medewerkers: Kristien Van Grunderbeeck, An De Corte, Ilse Taelemans en Mark Devesse.

Het appartement van Olivia Madison, een onverbeterlijke gescheiden sloddervos, is de verzamelplaats van een groep vriendinnen, die elke vrijdagavond bij elkaar komen om Trivial Pursuit te spelen. Het zijn zes totaal uiteenlopende karakters die mekaar zeer goed kennen en ze kunnen dan ook bijna alles aan mekaar kwijt. Op één van die avonden komt Floor niet op tijd opdagen. De rest maakt zich een beetje ongerust, maar spelen toch verder… totdat er een verontrustend telefoontje komt van de echtgenoot van Floor.
Het leven van de zes vriendinnen wordt danig op zijn kop gezet! Ze zijn namelijk bang dat Floor, een neurotische kasplantje, rare dingen zal gaan doen. Olivia ontfermt zich over de ontredderde Floor maar het duurt niet lang voordat de bom barst tussen Floor, een irritant pietje-precies en de rommelige, stoere Olivia want grotere tegenpolen zijn ondenkbaar. De directe aanleiding hiertoe wordt gevormd door de twee Spaanse broers die ook in het gebouw wonen. Wanneer Olivia, met alle goede bedoelingen, de twee broers uitnodigt voor een gezellig avondje, wordt de situatie alleen maar erger.

Theater Déjà Vu bracht de vrouwelijke versie van “The odd couple”, het successtuk van Neil Simon uit de jaren ’60 dat schitterend verfilmd werd met Jack Lemmon en Walter Matthau in de hoofdrollen.