Pompen of verzuipen

affiche-2012

Auteur: Paul Coppens & Guy Didelez

Regisseur: Walter Uytterhoeven

Acteurs: Ilse Taelemans, Franky Van Liedekerke, Molly De Clercq, Yvette Kalders, Koen Goossens, Dominique Cloots, Marc Coenen, Ann Van Criekinge, Jean-Marie Neyens, Karen Goossens en Jolien Van Meel

Medewerkers: An Devriendt, Kristien Van Grunderbeeck, Linda Reniers, Mark Devesse, Renée Claise en Jempi Lambrechts

Jaarlijks geven Giselle en Herwig een BBQ waarop hun vrienden Fanny en Godfried alsook Sabine en Eddy uitgenodigd zijn. Deze BBQ is gepland in het pas aangekochte buitenverblijf. Nu ja… buitenverblijf?!? Het belooft een schitterende dag te worden. “Hier en daar misschien tijdelijk wat neerslag, maar dat zal wel niet voor hier zijn…. ”
Voor Herwig is deze dag de generale repetitie voor zijn nakende scheiding van Giselle. Hij heeft namelijk zijn oog laten vallen op zijn collega Fanny. Alleen… zij weet het nog niet. Deze BBQ is echter de ideale gelegenheid om Fanny van zijn plannen op de hoogte te brengen. Ook maakt Herwig kans om “Inspecteur op het ministerie” te worden. Een promotie waar niet alleen hij maar ook Eddy, de man van Sabine, kandidaat voor is. Een BBQ met hindernissen is dus in het verschiet….
Alsof dat nog niet genoeg was, is er tijdens de voorbereidingen ook nog het onverwachte bezoek van Malvina Lissens, een boerin met een buske, veel praat, een goed hart en veel “Jibbedebibbedebie”!!!!
Als dan ook nog totaal onverwacht de familie Defeyder voor de deur staat, is het hek helemaal van de dam.
Iedereen wil een goed figuur slaan en doet hardnekkig zijn best… maar de BBQ is gedoemd om in het honderd te lopen, om te mislukken, om letterlijk en figuurlijk in het water te vallen.
Het wordt voor Herwig en de andere gasten vechten om het hoofd boven water te houden. Met andere woorden het wordt “pompen of verzuipen”!